Als je bent aangemeld als mogelijk gedupeerde ouder kun je gratis juridische hulp krijgen. Als je een bevestiging van je melding van de Belastingdienst/Toeslagen hebt ontvangen, kun je deze gebruiken bij je aanvraag. De advocaat kan niet worden ingezet voor de Catshuisregeling/lichte toets. Dat kan wel voor je integrale behandeling. En ook voor je verzoek aan de Commissie Werkelijke Schade. Op de website van Toeslagen Herstel staat meer informatie over de gratis juridische hulp.

Hier vind je het formulier om de gratis juridische hulp aan te vragen. Let op! Als bewijs wordt gevraagd naar een kopie van de brief dat je als gedupeerde bent aangemeld bij het Serviceteam Gedupeerden Kinderopvangtoeslag. Deze heb je na je melding per post ontvangen. Ben je hem kwijt? Dan kun je telefonisch een kopie opvragen bij het Serviceteam 0800 – 2 358 358 (gratis).

Extra juridische ondersteuning aan ouders en hun kinderen die uit huis zijn geplaatst

Voor deze groep gedupeerde ouders is een aanvullend juridische regeling: zij krijgen gratis rechtsbijstand als hun kinderen uit huis zijn of worden geplaatst. Kijk voor meer informatie op deze pagina van Herstel Toeslagen.