Eva González stopt met toeslagenzaken

Ze werd het gezicht van de strijd tegen de genadeloze wijze waarop de Belastingdienst toeslagenouders aanpakte. Na tien jaar geeft Eva González Pérez het stokje door. ‘Er zijn ongeveer driehonderd advocaten met man en macht bezig met de afwikkeling.’

‘Het aankaarten van het schandaal was waar ik veel energie instak en uithaalde. Daar lag mijn toegevoegde waarde, daar kreeg ik een kick van. Dat werk is voor mij nu af. Er is nu zoveel expertise op dit vakgebied.’ González Pérez wil zich voortaan weer focussen op andere zaken in haar eigen praktijk. Ook zegt ze liever niet te veel ruchtbaarheid te willen geven aan haar besluit om te stoppen met het toeslagenwerk. ‘Niemand is onmisbaar, ik ook niet.’


Scepsis over 5000,- Regeling


De Belastingdienst wil gedupeerden van de toeslagenaffaire 5000 euro bieden in ruil voor het intrekken van hun bezwaar. Hoogleraren en advocaten zijn sceptisch, meldt Nieuwsuur.



NOS rapportage over de 5000,- Regeling


5000,- euro voor gedupeerden, op voorwaarde dat zij hun bezwaar intrekken. Met een schikking wil de Dienst Toeslagen de afhandeling van de toeslagenaffaire vlottrekken. Gedupeerden en advocaten zijn kritisch. Waarom kiest het nieuwe kabinet hiervoor?

De toeslagenaffaire: eindelijk was er erkenning! Het kabinet geeft het eindelijk toe. Er was sprake van ‘institutioneel racisme’. Eindelijk spijt en boetedoening! Jeroen en Niels zongen erover.

Cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe maken iedere uitzending létterlijk een voorstelling van de week. In het tijdsbestek van zeven dagen maken zij een muzikale voorstelling over de actualiteit van die week.

(2022) BNN VARA

De ‘Jacht op Meral Ö’ vertoond in Alphen a.d. Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN – Cultuurcentrum Parkvilla in Alphen aan den Rijn was op woensdag 2 oktober het decor van een film over de toeslagenaffaire.

‘De Jacht op Meral Ö. is gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen rond de toeslagenaffaire. In de film komen verschillende verhalen aan bod die worden gezien vanuit het perspectief van één gezin’, vertelt Cindy van der Hoorn van Parkvilla. ‘Meral Ö. wordt opgejaagd door meerdere instanties omdat ze schulden heeft en haar rekeningen niet meer kan betalen. Ik denk dat deze film heel goed en duidelijk laat zien wat er allemaal is gebeurd tijdens het toeslagenschandaal. Als kijker voel je echt het ongemak van de gedupeerden.’

Na de film vond er een nagesprek plaats met de regisseur van de film, Stijn Bouma. Hij vertelt daarin onder andere over zijn motief om deze film te maken en wat zijn betrokkenheid is bij dit onderwerp. Ook was er ruimte voor Q&A.