Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders en hun toeslagpartners hun private schulden indienen bij het schuldenloket van SBN (Sociale Banken Nederland). Je ontvangt een brief met de aankondiging dat je de schulden kunt indienen. Deze brief ontvang je wanneer de pauzeknop van de schulden bijna verloopt. Je kunt al eerder de lijst met schulden indienen. SBN behandelt de lijsten op volgorde van het aflopen van de pauzeknop. Zij kijken niet naar de datum dat het ingediend is.e

Je kunt je lijst met schulden alleen indienen wanneer je erkend gedupeerde bent. SBN controleert het Burgerservicenummer (BSN). UHT geeft aan SBN door wie erkend gedupeerde is. Dit ben je als je:

– door de lichte toets bent en de 30.000 euro vanuit de Catshuisregeling hebt ontvangen

– door het integrale onderzoek met een persoonlijk zaakbehandelaar heen bent en je een compensatiebedrag ontvangt.

Waar kan ik mijn lijst indienen?

Het indienen van de schulden verloopt via het schuldenloket. Dit kan digitaal en schriftelijk. Als je het digitaal wilt doen moet je inloggen met je DigiD. Op de inlogpagina is een formulier te vinden met het adres zodat je het per post kunt versturen.

Toeslagpartners van gedupeerde ouders ontvangen een eigen brief met hierin het bericht dat zij hun lijst met schulden kunnen indienen.

Woon je in het buitenland? Dan kun je ook je schulden indienen via het loket.