Start schuldenloket (SBN)

Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders en hun toeslagpartners hun private schulden indienen bij het schuldenloket van SBN (Sociale Banken Nederland). Je ontvangt een brief met de aankondiging dat je de schulden kunt indienen.

Deze brief ontvang je wanneer de pauzeknop van de schulden bijna verloopt. Je kunt al eerder de lijst met schulden indienen. SBN behandelt de lijsten op volgorde van het aflopen van de pauzeknop. Zij kijken niet naar de datum dat het ingediend is.

Compensatie ontvangen? Let hier op!

De compensatie die je hebt ontvangen heeft invloed op je inkomen en vermogen. Wat heeft dit voor gevolgen? We leggen het uit voor toeslagen, de inkomstenbelasting en de bijstand.

Juridische hulp RvR

Als je bent aangemeld als mogelijk gedupeerde ouder kun je gratis juridische hulp krijgen. Als je een bevestiging van je melding van de Belastingdienst/Toeslagen hebt ontvangen, kun je deze gebruiken bij je aanvraag.

De advocaat kan niet worden ingezet voor de Catshuisregeling/lichte toets. Dat kan wel voor je integrale behandeling. En ook voor je verzoek aan de Commissie Werkelijke Schade.

Op de  website van Toeslagen Herstel staat meer informatie over de gratis juridische hulp.